Nista nije slucajno!

Mislila sam da vise nece biti suza,da su one sada za druge ljude.

Svasta sam ja mislila,ali nije nikada onako kako mislimo..Zivot nas iznenadi svaki put,i odvede nas u nekom drugom smjeru od ocekivanog.

Mene je makar vise puta odveo tamo gdje ni sama nisam ni slutila da je moguce,i obicno sve sto sam planirala unaprijed na kraju je ispalo ni blizu onoga sto sam zeljela!

Vremenom sam se istrosila da planiram unaprijed,poucena iskustvom od prije,da nista ne bude na kraju kako zamislim..vec pustim tako dan za danom da mi sam zivot donese ono sto bi trebalo doci.

Mnogo je lakse kada covjek shvati da sve sto je sudjeno ce te stici,ili makar sacekati iza nekog coska,a sto nije da nikada i nece biti,ma koliko se mi trudili da se dogodi!Jer sve sto se dogadja ima svoje razloge i nista nije slucajno!!

Ponekad samo zelim da pustim glas,i da izbacim iz sebe svu gorcinu koja se nakupljala godinama.

Onu,koja mi u prsima stvara neopisiv teret,poput planine na mojim prsima.Tada pozelim u tom trenutku da neko dodjei iscupa to iz mene,odagna sve moje strahove,brige i probleme,ko ce da me svojim zagrljajem vrati u prvobitno stanje gdje mi svaka kost ce da se vrati na svoje mjesto,ali jos se takav nije pojavio…

Ili nije rodjen,ili ne zna put kako da me nadje,mozda i on luta i u tom lutanju se izgubio,a mozda i sam ceka kao i ja neko cudo!Nadam se da se isplati cekati i da ce to nesto ma kako daleko bilo pronaci put onda kada se najmanje nadam.

A do tada mogu samo stajati na mjestu,cekati da me i dalje vjetrovi zivota ruse,pa da se opat podignem u onom smislu u kom bih trebala.

Neke bitke gubim namjerno,neke i dobijam,ali u zivotu nema sretnog kraja!I onaj koji ima novac,nema vremena,a i onaj koji ima vrijeme,nema novac,tako da sve se na kraju svede na isto..ne planiraj jer mozes da se iznenadis planovima koje ti zivot nametne.

Borbe koje covjek vodi kroz zivot,su samo dokaz da ziv covjek mora naprijed,da mora da se bori i nada da ce i njemu doci ono sto mu je sudjeno ma koliko daleko bilo…

Meni dragi moji ostaje da cekam,i znam u dubini duse da cu istrajati u tome,i dobiti na kraju to sto cekam…Pa da li slucajno ili namjerno..ostaje da se desi 😉

Lijep pozdrav 🙂