Nikad ne reci nikad…

Kada covjek dodje u neke odredjene godine, i stekne neka nova iskustva, spozna prave vrijednosti koje ga okruzuju, tada shvati da ipak nije uzalud bio na nekim od iskusenja iz proslosti. Proslost postoji sa razlogom, da bas iz nje izvucemo pouku i ne ponavljamo iste stvari, mada vecina od nas opet nekada uradi nesto isto kao i prije.

I svaki put kada kazemo sebi “Ne,necu to ponoviti nikada” zivot ti polaze koliko grijesis, i da neke stvari ponovis iznova. Zato nikada ne reci nikada, jer na svako tvoje “nikad” odgovor je “kad tad”. Samo se sjetite koliko je bilo ljubavi koje nisu zavrsile sa sretnim krajem, i za koje smo mislili da je nemoguce da se razdovje ikada, ali se dogodi,ili obrnuto za koje smo mislili da nece opstati,ali opstanu nekim cudom!

Ja sam imala jednu takvu ljubav, koja se ne dogadja dva puta u zivotu, mozda se i dogodi, nikada ne reci nikad upravo, ali sumnjam da hoce mene dva puta ista sreca da opali 🙂 I mislila sam da nikada necemo doci u to iskusenje da nismo zajedno, da sve sto nam se dogodi u zivotu, desit ce nam se upravo zajedno… medjutim nije to ni izbliza bilo tako kako sam ja zamisljala. Obicno velike ljubavi, nemaju sretan kraj, i obicno takve osobe zavrse sa nekim manje voljenim i zasnuju svoju porodicu cisto da ne ostanu sami i zato sto je vrijeme, jer godine to nalazu.

Ali citav zivot u dubini  duse ostavljen je trag, sjecanje na nekoga za koga smo bili vezani upravo tim srcem, koji kuca u nama u kojem je ostala praznina koju je neko napravio svojim odlaskom i niko drugi nije dovoljan da tu prazninu ispuni….

Jer svaki put iznova kada se sretnemo slucajno na ulici, opet proradi onaj isti osjecaj koji zelimo da zaboravimo obadvoje, a svjesni smo i on i ja da je to ne moguce, jer previse je ta ljubav bila jaka, da bi se zaboravila.Iako nismo ostali skupa, pored tolike ljubavi ipak nije bilo sudjeno, ne znaci da se nismo i da se jos uvijek ne volimo onako isto, i da bi obadvoje zeljeli biti na mjestu onog drugog sa kojim dijelimo zivot.

Zato nikada ne kazem da to mozda nece biti jednog dana, ko zna sta nosi novi dan i sta je sve planirao zivot da nam donese…mozda opet nekad, negdje, ponovo iz nekog neobjasnjivog razloga se desi da nam se putevi ukrste, i da ono nase nekada, postane nase sada 🙂

A ja vjerujem u to! 😉

 

4 thoughts on “Nikad ne reci nikad…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *